به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایندیپندنت فارسی، طبق تحقیقاتی که روز چهارشنبه در مجله پزشکی آکادمی عصبشناسی آمریکا با عنوان «عصبشناسی» منتشر شد، اگر شغلتان سبب میشود از مغزتان بیشتر کار بکشید، حافظه و عملکر مغزتان در آینده بهتر خواهد بود.
به گزارش نیویورکپست، در این پژوهش، که در نروژ انجام شده است، محققان برای آزمایش اینکه چه میزان از مغز را باید مورد استفاده قرار داد روی ۷ هزار نفر با۳۵۰ شغل مختلف مطالعه کردند.
دکتر ترین هالت ادوین، نویسنده این پژوهش، از بیمارستان دانشگاه اسلو، میگوید: «میزان نیازمندی مشاغل مختلف به قدرت شناختی را بررسی کردیم و محرکهای شناختی در دورههای مختلف زندگی یعنی دهههای ۳۰، ۴۰، ۵۰ و ۶۰ را شناسایی کردیم که با کاهش خطر ابتلا به اختلالات شناختی خفیف بعد از دهه ۷۰ زندگی مرتبط بود.»
او در ادامه افزود: «براساس این نتایج، ارزشمندی شغلی که تفکر پیچیده را میطلبد برجسته میشود، زیرا مهارت حافظه و تفکر در دوران پیری را تامین میکند.»
محققان محرکهای شناختی افراد را حین فعالیتهایی مانند کنترل تجهیزات یا کار در کارخانه، که نیازمند فعالیت بدنی بیشتر است، ارزیابی کردند و سپس آن را با محرکهای شناختی افرادی که در شغلشان نیازمند تحلیل اطلاعات یا تفسیر و توضیح برای افراد دیگر بودند مقایسه کردند. طبق نتایج، تدریس بیشترین محرک شناختی و نگهبانی و پستچی، کمترین محرک شناختی را نیاز داشتند. پس از آن، محققان حافظه و قابلیت شناختی شرکتکنندگان بالای ۷۰ سال را آزمایش کردند.
طبق این آزمایش، افرادی که در شغلشان به پایینترین میزان قدرت شناختی نیاز داشتند ۶۶ درصد بیشتر با خطر آسیب شناختی مواجه بودند. نویسندگان این پژوهش تاکید کردند که نیاز به قدرت شناختی با توجه به افراد متفاوت است و حتی ممکن است افراد در موقعیت شغلی یکسان به قدرت شناختی متفاوتی نیاز داشته باشند. آنها همچنین تاکید کردند که این تحقیق بر اسباب استوار است نه بر دلایل.
به گفته ادوین، «این نتایج نشان میدهد که هم تحصیلات و هم اموری که مغز را در حین کار به چالش میکشند، نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به اختلالات شناختی در آینده بازی میکنند». به گفته او، برای تعیین دقیق شغلهای چالشبرانگیز شناختی که برای حفظ مهارتهای تفکر و حافظه بسیار مفیدند، تحقیقات بیشتری نیاز است.
طبق مطالعه سال ۲۰۱۶، شغلهایی که به عملکرد مغز سالم کمک میکنند عبارتند از: مدیریت، معلمی، وکالت، مددکار اجتماعی، مهندسی، پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی، و فیزیکدان.
علاوهبر این، پژوهشی که سال گذشته در «لنست» منتشر شد، ۵ شغلی که افراد را بیشتر در معرض خطر زوال عقل قرار میدهد معرفی کرد. این شغلها عبارت بودند از: فروشندگان، دستیار پرستار، کشاورزان و تولیدکنندگان محصولات دام.
نظر شما